gege_cat5 الأربعاء أبريل 15, 2009 2:49 am
ثالثا سمك : المكاريل. مكاريل مقلى :
بعد تنظيف السمك جيدا
يوضع به الدقة وغطى بالدقيق ويقلى
.
2 - مكاريل مشوى :
ينظف ويوضع به التتبيلة الى سبق وذكرناها فى البلطى والبورى المشوى
ويغطى بالردة ويشوى على شواية أو جريل أو صاج
وبعد ذلك يصب عليه جزء بسيط من خليط " الماء والخل والليمون والثوم والفلفل المفرى "
. مكاريل صيادية : " مختلفة كتيير عن الوصفات السابقة "" صيادية
المكاريل يوضع بها المكاريل طازج وليس مقلى" " لازم "
الصيادية الى بنعملها للمكاريل مختلفة شوى عن الى عملناها للبورى أو الطاجن الى عملناه للبلطى
صيادية المكاريل بتقى من غير زيت لان سمك المكاريل فية نسبة عالية من زيت السمك
بنحضر الصينية ونرص بها حلقات طماطم و حلقات بطاطس رفيعة جدا جدا
ونرص السمك المكاريل الطازج وبعد ذلك يدخل الفرن
رابعا : سمك السردين. سردين مقلى
:بعد تنظيف السردين جيدا
يتم تتبيلة بالدقة الى سبق وذكرناها فى وصفات البلطى والبورى والمكاريل المقلى
وبعد ذللك يغطى بالدقيق ويقلى
. سردين مخلل :
أما السردين المخلل فهو بيبقى فى مواسم زى عيد الربيع " شم النسيم "
بنقوم بتنظيف السردين جيدا
ونقوم بتمليحة بدرجة عالية....فى بطنه نضع ملح زى نصف ملعقة صغيرة لو سردين
صغيرونحضر برطمان كبيييرر ونضع فى البرطمان هذا
نصفة ماء وثلاث أربع كوب ملح
ونضع خل يجى نصف كوب وملعقة شطة ونخلط الخليط جيدا
ونضع السردين فى البرطمان ونضع نصف كوب زيت
ونقلب الى فى البرطمان جيداونغلق البرطمان ونضعة فى الثلاجة لمدة
اسبوعين أو 3 حسب الرغبةوبعد ذلك عند تناولة
يحضر السمك السردين من البرطمان حسب الكمية الى ستأكل
وينظف من الملح جيدا باليد
وبعد ذلك يوضع بطبق التقديم ويوضع عليه زيت وعصير ليمون وصلصة طحينة ويقدم
معه سلطات باردة طازجة وبصل حلقات
خامسا: سمك الرنجة
. رنجة مشوية :
بعد تنظيف الرنجة يتم تتبيلها بتتبيلة الشوى الى سبق وذكرناها فى وصفات السمك المشوى
وبعد ذلك يتم تغطيتها بالردة وشويها على شواية أو جريل أو صاج
وتقوم بصب الخليط " ماء وخل وليمون وفلفل وثوم مفروم " جزء بسيط على كل سمكة
. رنجة مخللة :
بعد تنظيفها جيدا نتبلها بملح
ونضعها ببرطمان مثل برطمان ومحتويات وصفة السردين المخلل
. رنجة مدخنة :يفضل شرائها جاهزة طبعا
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ